Горчиви думи от Божана и Вежди

Родът ми се изсели, оплака се скулпторът. Възпитавате младите в материализъм, нападна медиите издателката

Божана Апостолова и Вежди РашидовПовече горчивина отколкото празничен дух се усети в думите на Божана Апостолова и Вежди Рашидов, които участваха тази сутрин от центъра на Пловдив край фонтана пред общината в предаването на Антон Хекимян по бТВ.

Издателката и скулпторът нападнаха телевизиите за темите, на които акцентират в програмите си. За материалния дух, в който възпитават българите, за „опростачването“ на нацията заради силиконовите ценности.

„Божана заслужава паметник да ѝ се издигне“, каза Вежди Рашидов, визирайки щедрото спонсорство на издателката, която подкрепя българските автори, без „едно мерси“ от страна на държавата. Един прекрасен писател като Георги Господинов не би бил известен без неговите 13 книги, които „Жанет 45“ е издала. Божана Апостолова спомена, че в последните 50 години в България не е написана книга като „Възвишение“ на Милен Русков.

„За 25 години нито веднъж телевизиите не са излъчили нещо за българския гений Владимир Димитров – Майстора“, забравихме и Радичков, за Златю Бояджиев „, продължи Вежди Рашидов.

Бившият министър на културата спомена с болка, че всеки ден вижда пред американското посолство в България опашки от двеста млади красиви хора. „И моите деца са в чужбина, родът ми се изсели“, допълни той.

„Отказах да съм не само почетен гражданин, но и кмет, и депутат, защото аз това не мога да го правя. Ако всеки у нас прави това, от което разбира, ще е различно“, каза Божана. И попита защо депутатите на малка страна като нашата са 240. Защо партиите получава огромни субсидии? „Стига вече, България е изтощена“, възкликна издателката.

И двамата събеседници бяха единодушни, че този парламент е изчерпан и че е крайно време страната да се управлява от млади хора, които са се доказали. Но не от такива, които искат властта заради самата власт.

От политиката, Божана и Вежди се върнаха на Великденския празник. Скулпторът поясни, че неговият син е избрал да бъде християнин като майка си, внуците му също са християни. И затова той за Великден боядисва яйца и пече агне. Но празниците, независимо на коя религия са, си приличат, защото носят надежди и упование на хората.

Божана Апостолова разкри, че нейната подготовка за Великден започнала с раздаването на премии за работниците в издателството. Тя разкри своята рецепта за щастие – когато имаш верни и добри приятели, в компанията на които „да се опаковаш“, за да се запазиш. „Късмет на българите“, пожела накрая Божана.

Leave a Comment