До сряда слънце, после – отново дъжд

Само първите три дни на Светлата седмица ще се радваме на слънце, сочат прогнозите ва метеоролозите. Днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб от изток, югоизток. Максимални температури между 18 и 23 градуса.

До сряда слънце, после – отново дъжд

До сряда слънце, после – отново дъжд

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максималните температури 17 – 20 градуса. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 10 -12 градуса.
Над планините ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб до умерен- от южната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12, на 2000 метра около 5 градуса.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Северна България и планинските райони и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде топло с максимални температури между 20 и 25 градуса.

В сряда преди обяд ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, а по-късно и ще завали дъжд, на места с гръмотевици. През нощта срещу четвъртък ще се заоблачи над по-голямата част от страната и в четвъртък времето ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. Подобна ще е ситуацията и през уикенда.

Leave a Comment