Тома Томов: Украйна ще бъде разделена и ще има студена война

Обама е слаб лидер на силна държава, Путин е силен лидер на слаба държава

Тома Томов„Украйна няма бъдеще. Ще бъде разделена и ще има студена война. Точно както в нашата младост“, предсказа журналистът международник Тома Томов тази вечер по БНТ.

Преди това той призна, че е русофил. „Уважавам граф Толстой, Анна Ахматова, Бродски … Нима те не са европейци“, попита Томов.

Журналистът посочи с исторически факти, че Украйна е изкуствено създадена територия, към която са добавяли части и Ленин, и Сталин. А Елцин незаконно е оставил Крим в Украйна. В момента Путин следва съвета на Солженицин, че „трябва да се събират руските народи“.

В същото време той вижда в Путин световен лидер, който се противопоставя на американската империя и англосаксонското влияние по света. В последните месеци руският президент има четири значителни победи – Сирия, зимните олимпийски игри, Сноудън и Крим, изброи той. Но в момента Русия е изключително слаба икономически. За няколко месеца олигарсите изнесоха от страната 51 мииларда долара, а в следващите още 150 милиарда ще напуснат Русия. Тя не може да издържи бъдеща война, сигурен е Тома Томов.

За разлика от Путин, Барак Обама е слаб лидер по отношение на външната политика на САЩ. В последните 10 години Америка се е провалила в Ирак, в Либия, в Сирия, а по всяка вероятност и в Афганистан. В замяна на това Барак Обама има много добра вътрешна политика и аз много го уважавам, че от син на кенийски роб се издигна до президент на САЩ, вметна Томов. Според него САЩ ще продължат да бъдат световен лидер, а в бъдеще Русия и Америка са обречени да бъдат съюзници. Преди това да се случи обаче, светът ще влезе в студена война заради Украйна.

Leave a Comment