Наши учени създадоха млечен пастет, който убива рака

Съставките на чудната храна са повече от познати – българско кисело мляко, извара, българско саламурено сирене, нерафинирано слънчогледово олио, лук, червен пипер

Екип от български учени създаде след дълги години научна и практическа дейност уникален продукт, който убива раковите клетки и пази от сърдечносъдови заболявания и инфекции. Продуктът представлява млечен пастет, а името му „Столетник“ говори красноречиво за неговите качества. Млечният пастет се произвежда в мандра Родопа милк и вече може да бъде намерен на пазара у нас, съобщава Агрозона.

Наши учени създадоха млечен пастет, който убива рака

Наши учени създадоха млечен пастет, който убива рака

Върху уникалния млечен пастет е работил неуморно цели 37 години проф. Христо Чомаков. По негови думи ефектът на храната е невероятен, тъй като при редовна консумация той мощно убива раковите клетки, като от 100 загиват 81. Най-добре е пастетът да се яде на закуска и на вечеря може и с препечена филийка, комбиниран със салата или боб или просто така. Той освен че е здравословен, е и много вкусен и пикантен. Силата му най- добре се изразява при 15 дневен курс за лечение, след което, за да се видят резултатите може да се отиде на доплер, препоръчва проф Чомаков.

Има изключителен оздравяващ ефект върху рани, а самият професор е пробвал тези качества, след като преди две години си направил операция. Съставките на чудната храна са повече от познати – българско кисело мляко, извара, българско саламурено сирене, нерафинирано слънчогледово олио, лук, червен пипер. Храни, с които нашите предци са се хранили векове наред. Задължително условие е млякото да е българско, в никакъв случай вносна суровина. Най-добре е да се ползва на родопските крави, не случайно е избрана и мандра Родопа милк, тъй като тя изключително работи с кафявата родопска крава, обяснява Чомаков.

Една от основните причини за специфичните качества на нейното мляко е чистотата на района – 1200 м. надморска височина. Също така заради особената киселина, която се образува в млякото й още в началото на пашата и която има силен антиоксидантен ефект. Важното е и бактериите, с които се подквасва млякото да са живи, защото когато са мъртви киселото мляко няма никакъв лечебна стойност. Особен ефект има продуктът върху рак на дебелото черво, но по принцип влияе благотворно на чревния тракт, укрепва цялостно имунната система, понижава кръвното налягане и т. н.

Тепърва започват много сериозни изследвания върху „Столетник”. Тези дни в хирургичното отделение на Александровска болница в столицата ще започват да дават от хранителната добавка на пациенти с различен стадий на рак, разказа шефът на отделението, който е и част от екипа на „Столетник” проф. д-р Николай Яръмов. Проучвания ще се правят и в Геномния център съобщи управителят акад. Атанас Атанасов.

Leave a Comment