Проблемът да обявиш, че си лидер на протеста

Партиите трябва бързо да сменят лицата, които ги представляват, съветват наблюдатели
Антоанета Христова

Антоанета Христова, психолог

„В момента лидерите на протеста имат сериозен проблем. Всички отричат да имат нещо общо с политиката, но това не е рационално“, заяви по БНT политическият психолог Антоанета Христова. „Във всеки момент, в който някой се опита да вземе ролята на лидер, среща недоволство“. Тя поясни, че това се дължи на тоталното отричане на политиците и партиите. „Хората казват –  ние имаме лица, но нямаме имена“, цитира Христова. Но те трябва да излъчат свои представители, които да преговарят от тяхно име.

Психологът коментира, че е радостно, че хората намериха енергия да протестират. „Това трябваше да се случи отдавна. Тъжното е, че българинът протестира, когато вече е съвсем притиснат. Дано в бъдеще да продължим да възпитаваме политиците по този начин“, пожела Антоанета Христова.

Проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ изрази

Проф. Михаил Константинов

Проф. Михаил Константинов

удовлетворение, че протестите не са поели по пътя на тоталното отричане на държавните структури, законите и Конституцията. „В момента Конституцията е котвата, която държи държавата“, каза той и цитира римското правило „Лош закон, но закон“. Константинов също смята, че е крайно време протестиращите да излъчат лидерите си. „Те искат да имат квота в институции като ДКЕВР и други и трябва да изберат кой да ги представлява“, каза той. Според математика страната има достатъчно интелектуален потенциал и хората могат да изберат специалистите в конкретните области, които да участват в работата на държавните органи.

Антоанета Христова допълни още, че в момента начинът по който политическите партии могат да докажат себе си, е като се научат да сменят лицата, които ги представляват. И още, като станат по-отговорни към проблемите на българите. „Партиите нямат никакво време за отлагане“, подкрепи я проф. Константинов.

1 Comment

  1. Протестиращите във всеки град
    / ВНИМАНИЕ !!! Само големите градове протестират … /
    може да ползват техниката на местните медии за записване на обръщения и публикуването им в YouTube .
    Така ще може бързо да бъдат излъчени лидери на протеста за градовете и за България .
    По този начин ще може да участват и емигрантите, които изхранват близките си в Родината .

Leave a Comment