Хладно и облачно за Гергьовден, после – слънце

Днес през деня от север-североизток, с умерен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса и дневните в повечето места ще са между 13° и 18°. Облачността ще е по-често значителна, в повечето места с превалявания, в южните райони придружени от гръмотевици. Температурите сутринта ще са между 7° и 12°.

Хладно и облачно за Гергьовден, после - слънце

Хладно и облачно за Гергьовден, после – слънце

Захлаждане ще има и в планините, където днес отново ще има облаци и валежи. Преди обед ще превалява в Стара планина, а по-късно и в масивите на Южна България. До 1800 метра ще вали дъжд, а над тази граница сняг. По-значителни валежи се очакват в Рила, Пирин и Родопите, като там е възможно и да прегърмява. Максималната температура на 1000 метра ще е 7-8 градуса, а на 2000 – малко над нулата. Вятърът ще бъде до умерен от север.

Гергьовден ще започне със значителна облачност, която около и след пладне в много райони ще намалее до слънчево. Повече облаци ще се задържат над югозападните райони, където не са изключени и слаби валежи.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат. Сутрин на места ще има краткотрайни мъгли, а заоблачавания ще има в Източна България. В петък и събота от изток облаците над страната отново ще се увеличат. През първия ден е възможно да вали в източните райони, а през втория на повече места. Температурите слабо ще се понижат.

Leave a Comment