Б. Борисов: Партийните лидери искат да излъчат друг, който да го бият с камъни

И областните управители са готови с оставките си
заседание на правителството

Заседанието

С „Честита баба Марта“ днес Бойко Борисов откри отлаганото заради високото му кръвно заседание на правителството. Първо, премиерът в оставка посочи, че  ДКЕВР ще имат решение за 7-8% намаление на цената на тока този ден. „Това ни беше ангажимент, дано го вземат като решение днес, да сме си го изпълнили“.

Премиерът направи бърз поглед върху политическата ситуация и каза: „Знаете, че преди няколко дена върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много, днеска можеше да има Министерски съвет с други министри и друго правителство. В Трънския край казват „дай ми някоя работа, където кусур да намирам“. Предлага ни се някаква нова форма на управление –  партийните лидери да стоят като в тройната коалиция на някакъв съвет горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви тука марионетки да играят ролята на премиери и министри. Това ни предлага Станишев. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше от там тройната коалиция, тогава Станишев беше сред изпълнителите, Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу, но явно сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант. Партийните лидери само да са лидери, да излъчват някой, който да го бият с камъни“, каза дословно Борисов, цитиран от Днес.БГ.

И продължи: „На Цветанов да кажа, че Господ разполага със здравето на хората, народът с това кой трябва да управлява, така че ние направихме това, което можахме. Сигурно много неща не сме направили, нека да съдят по делата и за едните, и за другите, и за третите.“

Бойко Борисов отново  обявии, че няма да се меси в създаването на служебно правителство. Той предположи, че никой от присъстващите няма да остане министър в служебното правителство. „Но ако пожелаят, не ги принуждавайте зам.-министрите да напускат, който иска да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе са готови и те с оставките както областните управители“, коментира още той.

 

Leave a Comment