Раздадоха призовете за Архитект, Конструктор и Строител на 2012 г.

Наградата за хуманна кауза получи „Балканстрой“АД за оказаната човешка и професионална помощ на пострадалите в с. Бисер и в Перник
арх. Илко Николов

Арх. Илко Николов обеща догодина да участва с 3 проекта в конкурса

Националният седмичник „Строителство Имоти” връчи призовете в традиционния си конкурс и юбилейна 20-а година от издаването си, на престижна церемония в хотел „Тримонциум Принцес” в Пловдив. Кметът на града Иван Тотев и председателят на ОбС арх. Илко Николов бяха сред гостите. Сред най-специалните лица бе и Христо Стоичков, който прецени, че може да се нарече архитект във футбола. Виктор Калев се погрижи да разсмее от сърце присъстващите, а Лили Иванова, Росица Кирилова, „Ритон“, „Сигнал“ и „Тоника“ направиха вечерта бляскава.

Парк Резидентс - София

Парк Резиденс – София

В категорията Архитект на 2012 г. наградата за жилищно строителство бе заслужена от арх. Атанас Панов /“Сектор Арх“/ за жилищна сграда с магазини и ресторанти  „Park Residence” в кв. „Иван Вазов“ в София.

Като най-добър архитект в нежилищното строителство бе отличен  Димчо Тилев /

Студентски център на университета в Благоевград

Студентският център в Благоевград

„Тилев архитекти”/ за проекта Студентски център на Американския университет в България, Благоевград.

За Конструктор на 2012 г. в раздела жилищно строителство бе одобрен инж. Божидар Скоклев за  сграда със смесено предназначение „Донатекс”, Пловдив, която се намира на бул. „Пещерско шосе“ /до Техникума по електротехника/.

При нежилищното строителство призът за Конструктор отиде в „Иркон” ООД за проекта  Спортен комплекс в к.к „Камчия”.

Строител на 2012 г. стана „Аргогруп Екзакт” ООД в раздела жилищно строителство. Дружеството получи наградата за изграждането на многофункционална жилищна сграда, м. „Хр. Смирненски”, София

Отличието за нежилищно строителство бе връчено на  СК „Арнаудов” ЕООД за помещение за производство на вина, град Съединение.

ХУМАННА КАУЗА

Специалната награда на медиата  – „Хуманна кауза” бе присъдена на „Балканстрой АД”. Управителят и главен редактор на вестник „Строителство Имоти” Румяна Тодорова връчи отличието на Петър Калоянов – за  обществен принос и човешка съпричастност към жителите на Бисер и Перник след сполетялото ги бедствие. Екипът на „Балканстрой” не само подпомогна жителите с изграждането на къщите, но и чисто човешки оказа  експертна помощ на хората, потърсили съвет.

 

 

 

 

 

Leave a Comment