Парламентът под обсада от сряда, реши София

Протестиращите в Пловдив намаляха, води ги Аврам Аврамов
демонстрации

Протестиращите оредяват, но ядрото остава

В сряда демонстрациите ще се превърнат в патрули пред Парламента. Протестиращите в София обявиха днес, в деня на националния празник, че ще окупират Народното събрание докато не се гласуват промените в Избирателния кодекс. Един от ораторите заяви, че за пореден път промяната не се е случила. Обърна се към политиците с думите: „Вие разрушихте държавата до основи, оставете ни да построим България отново, само ние можем да го направим“.

Протестите в столицата днес са озвучени от националния химн, патриотични и рок песни. Хиляди със знамена минаха пред Народното събрание и се насочиха към паметника на Левски, за да поднесат цветя. Скандира се най-вече „Мафия“ и „Българи юнаци“. Началото на демонстрацията бе в 11 часа, когато демонстрантите се събраха при две начални точки – Орлов мост и Министерството на икономиката и туризма.

Исканията на протестиращите не се променят – те засягат монополите, промяна на изборния закон, мажоритарен вот, отзоваване на народните представители, носене на съдебна отговорност от тяхна страна, 50% гражданско участие в държавните регулаторни органи. Към шествието се присъединяват все повече граждани.

В Пловдив на претест излязоха не повече от 200 души, съобщи Пловдив-онлайн.БГ. След като скандираха пред общината за оставка и за сваляне на данъците, те се стопиха наполовина.

Двама от самообявилите се за водачи на протести се надвикват едновременно с мегафони във върла конкуренция. Единият е крайно левият Аврам Аврамов .

Другият е самоназовалият се за роднина на Левски – Васил Кльонков, който преди 2 седмици бе спасен от полицаи от линч, след като призова протестиращите да се запишат в партията му Глас на народа.

Leave a Comment