Политици за продан: Янев купен от Цветан Василев, Марешки – от Ковачки

Яне Янев

Яне Янев: Марешки се заигра с Ковачки

Веселин Марешки и Яне Яневвзаимно се разсъблякоха пред медиите днес. Сеансът

Веселин Марешки

Веселин Марешки: Янев работи за Василев

започна първо аптекарският бос и собственик на ФК „Локомотив Пловдив“ Веселин Марешки. Пред ТВ7 той съобщи, че бившият му коалиционен партньор Янев се е разбрал с банкера Цветан Василев, който е собственик и на критичен брой компании, включително на ПФК „Ботев“. „Там всичко е платено“, делово заяви Марешки, разкривайки, че Янев пожелал да го срещне с Цветан Василев, „за да се разберат“. След тази оферта, аптекарят развалил коалицията.

По-късно пред сайта Дневник Яне Янев отрече както плащането, така и разбирането с Василев. „Пълни измишльотини“, коментира емоционално председателят на „Ред, законност, справедливост“. И отвърна на удара с новината, че Марешки разпределя  бъдещите депутати заедно с енергетика Христо Ковачки. Версията на Янев е, че по тази принципна причина развалил заверата с варненския милионер. Според него именно Марешки и Ковачки крояли колко и кои ще са бъдещите депутати, които ще защитават интересите на собственика на брикетната фабрика в Гълъбово, няколко топлофикации  и мини Бобовдол.

„Прав му път, той е окончателно затворена страница, защото видяхме, че българските олигарси не стават за политика. Видяхме реакциите на хората във Варна“, коментира днес Янев и добави, че партията му се съобразява „с пулса на обществото“.

2 Comments

  1. варна каза:

    Марешки се е доказал, каквото каже го прави. Плюят го мишоци, дето ще им се развали рахатлъка, ако Марешки успее.

  2. везна каза:

    Г-н Янев,четете тълковния речник. Употребявате думата олигарси, трябва да знаете какво означава, когато я употребявате за някого, защото може да ви бъде потърсена отговорност, жалко че вероятно няма да го прочетете. Ще бъде интересно ако може да ни обясните и кой става за политик. Според вас може би политически номинации на протежета или доказали се в реалния живот хора.Бях един единствен път на протест във Варна – на 3 март и видях кои са хората, които реагираха по отношение на Веселин Марешки. Много жалко, ако тези отрепки могат да бъдат критерий за вас.

Leave a Comment