Здравей, лято: Вино и хляб сред хубостите на „Вила Юстина“

Необикновено предложение за посрещане на лятото направиха днес „Вила Юстина“ и „Майстор Пекар“. На 21 юни те организират първи летен тур „По пътя на виното“. Той започва в 11 часа с разходка из най-хубавото парк лозе в страната – на „Вила Юстина“, което е край село Устина в подножието на Родопите. Лозето спокойно може да бъде отбелязано на географските ни карти като национална забележителност заради архитектурната хармония, с която ляга върху планинския пейзаж.

лозя на Вила Юстина

 

След разходката из лозовия парк гостите ще отседнат в дегустационната зала на „Вила Юстина“, където започва същинската част на удоволствието. Пет вида вина на малката изба ще бъдат сервирани последователно. Началото е с Блан „Вила „Юстина“ 2013″, сервирано с бял хляб, направен с мед и розмарин и пълнозърнест хляб със семена. Второто бяло вино Шардоне „Монограм“ 2011″ ще усили очакването за розето, реколта 2013. А то от своя страна се отвори сетивата за Каберне фран „Прима“ 2012 и Каберне совиньон „Монограм“ 2009.

„Майстор Пекар“ ще асистира на виното с бял хляб от твърда пшеница със зехтин, ръжен хляб и малцов ръжен хляб с кориандър, с годжи бери, със семена и с ядки.

Организаторите предупреждават, че записването за приключението е до 19 юни. Цената за участие е 20 лева, като за първите записали се ще бъде осигурен безплатен транспорт. Гостите на първата от календара на събитията дегустация ще получат карта за отстъпка от следващите ни мероприятия, а един от тях ще спечели бутилка Брут „Вила Юстина” 2011.

Заявки могат да се направят в:

Гр. Пловдив – Офис на „Вила Юстина”, ул. Брезовско шосе 176; Гр. София- Фирмен магазин на ул. Борово 57; По банков път: SG EKCПPECБAHK АД ПЛОВДИВ IBAN: BG89 TTBB 9400 1526 0229 60, BIC:TTBBBGSF;В пекарната на „Майстор Пекар”, Метро на Пазарджишко шосе; Във Винарска изба „Вила Юстина” с Устина.

Предварителна резервация на тел: 0882 62 66 68 или на e-mail: events@villayustina.com

Свързани публикации: Лозята с фазаните и езерото край Устина – снимка от рая

 

 

 

Leave a Comment