45 издателства подреждат книги за фестивала „Пловдив чете“

Пловдив четеДнес започва литературният фестивал „Пловдив чете“. Над 45 издателства ще подредят най-новите си книги пред Централна поща. Богата съпътстваща програма ще срещне читателите със 120 участници. Фестивалът ще продължи до неделя, 22 юни.

В първия ден на литературните празници ще бъде връчена и традиционната награда на фестивала „Орфеев венец“ за поезия. В рамките на фестивала, на 20 юни от 17.30 часа в къща музей „Хр. Г. Данов“, ще бъде връчена и Националната награда „Хр. Г. Данов“.

Много премиери, тематични вечери, авторски четения, дискусии, творчески срещи, детски забави, награждаване „Читател на годината“ от НБ „Иван Вазов“ съпътстват фестивала в Пловдив. Изяви в него ще имат Мирела Иванова, Калин Терзийски, Теодора Димова, Иво Сиромахов, турската писателка Ойа Байдар и много други автори.

В обособената Алея на книгата, която разположена северно от пощата на централния площад на Пловдив, гражданите и гостите на Пловдив ще намерят най-добрите заглавия, отпечатани в последните години. Редом с най-новите и актуални заглавия, издателите ще предлагат и най-търсените книги от своите каталози. За радост на читателите много от книгите ще са с отстъпка от цената.

 

 

 

Leave a Comment