Над 6000 акционери на тържище „Родопи 95“ ще получат по 0.31 лв. дивидент

Общото събрание избра досегашния Надзорен съвет

тържище Родопи-95Общото събрание на акционерите на Стоково тържище „Родопи-95“ АД гласува днес досегашният Надзорен съвет да продължи работа и през следващия мандат. Така Стойна Гечева, Мария Генева и Павел Михайлов запазиха постовете си. Събранието бе проведено в присъствието на акционери, представляващи 32% от капитала на дружеството. Преди две седмици бе насрочена първата среща на акционерите, но тогава не бе събран необходимият кворум.

Акционерите гласуваха печалбата на дружеството за 2013 г. да бъде раздадена като дивидент. Така 6375 съдружници в предприятието ще получат по 0.31 лв. дивидент на акция. Миналата година той бе 0.28 лв. Печалбата на „Родопи-95“ за 2013 г. бе 350 000 лв.

Дивидентът ще започне да се раздава още от вторник идната седмица на акционерите в селата Първенец, Марково и Извор, а също и в кв. „Коматево“ на Пловдив. Те ще могат да получат своята част от печалбата до петък. От 7 юли срещу дивидентите ще се разписват в самото тържище акционерите от другите населени места, както и тези, които са пропуснали първата възможност.

 

Leave a Comment