Търговците на митинг срещу кмета Тотев в неделя

Иван Тотев, кмет

Кметът на Пловдив Иван Тотев вдигна местните данъци от тази година като мотивира решението си с сериозна инвестиционна програма

Пловдивските търговци, както и собственици на малки средни фирми, стягат митинг срещу кмета Иван Тотев в неделя. Събирането ще е на Гроздовия пазар между 14 и 15 часа. В съобщението, изпратено до медиите, се казва, че протестът ще е срещу непосилните местни данъци и такси, наложени „безпардонно и арогантно“ от кмета Тотев.

Исканията ще са за незабавно и безусловно възстановяване на безплатните детски ясли, а таксите за детската кухня и градина да бъдат върнати в размера преди да стане кмет. Друго искане ще е да спре налагането на глоби „за щяло и не щяло“ от 2000 до 10 000 лв. по ресторанти, магазини и търговски обекти без необходимите предписания за установяване на нередности. „Тотев да преустанови рекетьорската корупционна схема с табелите на търговските обекти в Пловдив“, е следващият лозунг.

Местните данъци на пловдивчани се увеличават значително от тази година след като още през декември Общинският съвет гласува новия бюджет на града. Според промените, данък сгради се вдига с 20%, такса смет с 25, а този върху МПС с 15 до 40 процента.

 

Leave a Comment