Искра Михайлова бе избрана за председател на комисия в Европарламента

Илияна Йотова стана зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Бившият екоминистър, а сега евродепутатът от ДПС/АЛДЕ  Искра Михайлова бе избрана снощи за Искра Михайлова председател на Комисията по регионално развитие. Илияна Йотова БСП/С&Д пък стана заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Михайлова заяви, че приема избора ѝ за поста като много голямо признание, както за себе си, така и за АЛДЕ (Алианс на либералите и демократите за Европа). „Колкото може повече българи на отговорни позиции в Европарламента – това е добре за България“, коментира пред БТА Михайлова.

Илияна ЙотоваИлияна Йотова, която е от групата на социалистите и демократите очерта три приоритета в бъдещата си дейност.

На първо място тя постави продължаващата реформа на Шенгенското споразумение и мястото на страни като България и Румъния. На второ тя постави проблема с бежанците, който по думите ѝ става все по-сериозен за Европа. Като трети приоритет Йотова постави темата за борбата с организираната престъпност и корупцията, както и с прането на пари. тя се надява скоро да бъде обособена институцията на прокурора на ЕС.

Leave a Comment