Захарният комбинат в Пловдив инвеститор край морето

Компанията на Ветко Арабаджиев изпадна в класацията по приходи от 45-о на 96-о място
Ветко Арабаджиев

Името на Ветко Арабаджиев не може да се открие в никоя от фирмите, за които всеки знае, че са негови

„Захарен комбинат Пловдив“АД на Ветко Арабаджиев се оказва притежател на 6 имота край Созопол. А в капитала му чрез апорт на други свързани дружества са включени още няколко черноморски обекта край Емона. Производителят на бонбони „Тримонциум“ развива активна туристическа и инвестиционна дейност. Това са изводите, които могат да се направят от Търговския регистър. Причина за интереса към комбината е излезлият преди 10 дни традиционен годишник на Търговско-промишлената камара, от който се вижда, че захарното дружество е паднало от 45 на 96 място в класацията по приходи за 2011 година. Камарата ежегодно подрежда първите по приходи компании в областта.

Според Търговския регистър Захарният комбинат участва в капитала на „Виктория груп корпорейшън“АД, за която също се знае, че е на Ветко Арабаджиев, с няколко апорта. Това са урбанизираните поземлени имоти от 6.2 декара и 9.3 декара в местността „Герени“ край Созопол. „Захарен комбинат Пловдив“ притежава още 1.07 дка земеделска земя в местността „Буржака“, пак край Созопол. И още три в „Каваците“ с площ 155 кв.м., 771 кв. м. и 1.05 декара.

В капитала на „Захарен комбинат Пловдив“ пък „Сънрайз“АД – друга фирма на пловдивския бизнесмен, е апортирала имоти в землището на село Емона, община Несебър.

Въпреки богатството от имоти, захарният завод в Пловдив е приключил 2011 г. на загуба от малко над 3 милиона лева. Годишните приходи на дружеството са солидни според обявените в данъчната декларация – 33 261 000. В същото време обаче компанията е описала вземания в размер на 33 261 000 лева.

Още: Големият български бизнес – между белезниците и наградите – част II

Leave a Comment