Вежди Рашидов заминава за Мароко да наеме най-добрия адвокат срещу България

Майната им на парите, съкратиха ни живота

Вежди Рашидов съобщи, че вложителите в Корпоративна търговска банка са се организирали в Вежди Рашидовкомитет и възнамерявят да заведат дело срещу държавата. „Другата седмица заминавам за Мароко, за да се срещна с най-добрия адвокат, който да заведе колективен иск в Страсбург“, предупреди скулпторът пред бТВ.

„Цацаров трябваше да доведе като защитен свидетел Цветан Василев и да го разпита.“ Ако това се беше случило, щеше да е ясно къде са отишли парите, които вложихме в най-успешната банка, заяви художникът.

„Майната му на парите! Кой ще ми плати диабета. Всички, които имаме пари в КТБ, сме в нервен срив. Кой ще ни плати съкратения живот? Цацаров ли, Пеевски ли, Ахмед Доган ли, Иван Искров ли“, ядоса се Рашидов.

Той информира, че само за месец е спечелил 100 000 лева от продажбата на свои произведения. „Но сега се чудя дали да ги внеса в моята държава? Дали мога да разчитам на моята родина?“

„На мама момчето“ – Делян Пеевски, на 30 години с обявени пред държавата 50 000 спестени лева, си играе със съдбите и парите на артисти, певци, лекари… „Кой е Делян Пеевски“, разгневи се бившият министър на културата. И какво представлява той пред Васил Найденов, Цветана Манева, Светлин Русев, изброи имената на свои колеги, които вероятно също имат депозити в изгорялата банка.

По време на разговора скулпторът показа вестник, който нарече „парцал“ и едрото заглавие в него: „Синът на Вежду Рашидов заплю Цветан Василев във Виена“. „Синът ми нито е бил във Виена, нито е виждал Василев“, разпали се Рашидов. Той разказа, че синът му е напуснал страната със семейството си през Терминал 2, защото не искал децата му да плачат всяка вечер за дядо си. „Поиска ми пари, за да емигрира, и аз му дадох“, призна с болка майсторът на длетото.

Leave a Comment