Протестът: 500 забръмчаха на Гроздовия пазар в Пловдив

протестът на моторите

Над 100 рокери подкрепиха протеста

Между 300 и 500 души се събраха на протест при Гроздовия пазар в Пловдив днес около 15 часа. Митингът бе замислен като събиране на недоволни представители на малкия и среден бизнес, и най-вече на ресторантьори и търговци. А предварително зададената цел бе кметът Иван Тотев и увеличените данъци и такси. В протеста се включиха и над 100 рокери, които пристигнаха за подкрепа.

Мегафонът се предаваше от ръка на ръка и от него се чуха емоционални речи, както срещу местната власт, така и срещу мизерията, безработицата и 23-годишното ограбване на народа. Иван Бояджиев, кръстил се дядя Ваня предложи всички да забръмчат срещу общината, депутатите и всички партии, които са били в управлението. „Бр-р-р“, даде тон той и всеки който имаше свирка засвири, а знамената на протеста се разлюляха.

Гроздовият пазар 10 март

Недоволните се събраха още преди 15 часа

Атанас Червенков – Наско Райфъла, поиска съд и затвор на кмета Иван Тотев. Той обърна внимание на 4-те хотела на семейство Тотеви и попита откъде са парите за тях. Съобщи, че глобите за ресторантьори и търговци са ежедневни и високи. „Знам, че Тотев е издал заповед на инспекторатите да събират по 50 000 лева месечни санкции от ресторантите и още толкова от магазините. В затвора да ходи!“, гневеше се Райфъла. Той е концесионер на пазара на ул. „Младежка“ от 2003 г., а миналата година кметът Тотев поиска да прекрати договора с него, тъй като Атанас Червенков не е направил необходимите инвестиции като дори до момента не разполага с одобрен проект за тях. Червенков обжалва заповедта на Тотев за прекратяване на концесията, а спорът още е в съдебна фаза. По същия начин Райфъла воюваше и с предишният кмет Иван Чомаков, и чрез съда успя да си запази пазара.
След 45 минути част от недоволните отидоха пред общината и развяха знамена с викове „Тотев вън!“

Leave a Comment