Михаил Миков е начело на БСП

Михаил МиковМихаил Миков е новият лидер на Българската социалистическа партия. Миков беше избран на заседанието на 48-ия Конгрес на БСП. „За” него гласуваха 377 делегати. Драгомир Стойнев е получил 333 гласа или 46,9 %. Броят на гласувалите делегати е 726. Броят на намерените бюлетини в кутията е 726, от които недействителни – 16.
До балотажа се стигна след първото гласуване на червените делегати, който подредиха с гласовете си кандидатите така: Михаил Миков (167 бюлетини), Драгомир Стойнев (126), Корнелия Нинова (119), Янаки Стоилов (103), Мая Манолова (83), Георги Гергов (63), Красимир Янков (46), Георги Кадиев (29) и Красимир Премянов (7).
„БСП заслужава да бъде най-силната в новия 21 век.“ Това заяви новоизбраният председател на БСП Михаил Миков. „Искам да благодаря на всички тези членове, симпатизанти, които в тежките 25 години бяха заедно с БСП. Искам да благодаря на вас като членове на Конгреса затова, че вие отгорно изпълнихте вашия дълг, на всички кандидати, които участваха честно и мислеха преди всичко за партията. Това е състезание на за партията, а не за нас”, заяви Миков. „Заедно ще постигнем достоен резултат за 120 годишната партия”, каза Миков.
„България има право на друго бъдеще, защото еднодневните политици не могат да бъдат тенденции”, посочи Миков.

Leave a Comment