Мълния запали покрив в Пловдивско, градушка удари Ямбол

52a1108eee7a3_largeСилен дъжд, придружен на места с градушка и гръмотевици, се изсипа този следобед в областите Пловдив и Ямбол.

Дъждът в Пловдив не спря цял час и бе съпроводен с мощни гръмотевици. Улиците се превърнаха в реки, избени помещения за сгради се наводниха. Вода превзе и подлеза при Централна гара, което редовно се случва при всеки по-обилен дъжд.

Сериозно беше положението в Куклен, Пловдивско. Зам.-кметът Анатоли Апостолов каза пред Фокус, че улиците буквално са се превърнали в реки. По думите му най-вероятно има щети по реколтата, като обаче до момента няма информация за пострадали сгради.

В село Първенец мълния е паднала върху комин. „Един квадратен метър от покривната конструкция на сградата е унищожен. Пожарът е забелязан навреме и няма жертви”, заяви инсп. Георги Кунев от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив.

По-сериозна беше ситуацията и в Ямбол, който беше ударен от силна градушка с големината на орех.

Преди бурята около 16:00 часа се изсипа и силен дъжд, съобщава кореспондентът на БНР в града. Така в продължение на час над Ямбол паднаха около 50 литра на квадратен метър.

Град е валял и в близките на Ямбол села – Кукорево, Веселиново, Завой, Могила. Няма информация за населени места без ток или вода.

На север, през последното денонощие във Видинско и Монтанско са паднали 50 литра дъжд на квадратен метър, съобщи бТВ. 

Leave a Comment