НАЗ с апел към правителството: Предотвратете разрухата на земеделието

Предлаганата от МЗХ Схема за дребни земеделски стопани е популистки ход и е в разрез с единния глас на земеделската общественост, пишат зърнопроизводителите

Вукодинов и ОрешарскиНационалната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) се обърна с апел към правителството в оставка да вземе национално отговорно решение на утрешното си заседание. Организацията настоява Министерският съвет да подкрепи Общото становище на неправителствения сектор, вместо вариант 2 на Концепцията за директните плащания на Министерството на земеделието и храните.

„Обръщаме се към всички настоящи и бъдещи политици да предотвратят разрухата на българското земеделие“, пишат от НАЗ.

„За цялото българско земеделие е жизнено необходимо одобрената Концепция за директните плащания да е подкрепена от реалния земеделски сектор. Предлаганата от МЗХ Схема за дребни земеделски стопани е популистки ход и е в разрез с единния глас на земеделската общественост“, се казва в апела.

Национална асоциация на зърнопроизводителите изказва благодарност на всички браншови организации, които са подкрепили и отстояли позицията си докрай в Общо становище относно прилагането на схемите по директните плащания 2015-2020г.

 

Leave a Comment