Агенцията по лозата и виното се настанява срещу Лаута в Пловдив

Над 305 хиляди декара в община Елин Пелин преминават към ловно стопанство „Искър“

20252-0301-2_800x468_960_539Четири институции ще бъдат базирани на бул. „Санкт Петербург“ № 67 в Пловдив. Това реши на последното си заседание Министерския съвет. В сградата срещу парк Лаута, където в момента са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Българският институт по метрология, ще бъдат приютени още Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество и Изпълнителната агенция по лозата и виното.

С друго решение от администрацията на Министерския съвет беше отнето правото на управление върху имот от 305 593 дка в с. Габра, община Елин Пелин, и беше предоставено на Министерството на земеделието и храните. Това ще позволи ефективното му използване за дейностите, които осъществява Държавното ловно стопанство „Искър” съгласно Закона за лова и опазването на дивеча. Със същата цел от МЗХ бяха отнети горски имоти с площ 1905 дка и бяха предоставени за управление на Министерския съвет. Имотите се намират в района на обект „Шабла”, предназначен за осъществяване на държавни представителни нужди.

На днешното заседание беше прието и допълнение към решението за безвъзмездното предоставяне за управление на имоти – публична държавна собственост, на Националната служба за охрана, намиращи се в стопанство „Кричим”. С промяната на НСО се предоставят и сгради, намиращи се в стопанството, и целта й е по-добра отчетност при управлението на имотите.

 

 

Leave a Comment