Възможни бури и градушки днес в 7 области

дъждЖълт код, който предупреждава за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност, е обявен в 7 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Това са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. Възможно е там да се изсипят и градушки. Очаква се количествата на валежите да са между 20 и 30 л/кв.м., с локални извалявания до 50-60 л/кв.м.

За останалите области е в сила зелен код.

В района на Пловдивска област днес температурите ще достигнат до 30°С. Ще има променлива облачност, която ще се увеличи утре, 1 август. За днес и до края на седмицата Синоптик.БГ не предвижда бури и обилни дъждове. Леки превалявания са възможни утре и в събота. В неделя и в понеделник времето ще е слънчево, а максималните температури ще са до 33°С.

От Министерството на околната среда и водите съобщават за очаквано повишаване на водните нива в Западна и Централна България.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо с максималните температури 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 

Leave a Comment