Одобрени са 676 проекта за модернизиране на земеделските стопанства

Експертна комисия вече е одобрила 676 проекта по мярка 121 – „модернизиране на земеделските стопанства“. С тази комисия са били одобрени над 380 млн. лева инвестиции, а субсидиите, които ще влязат в агробизнеса ще са над 180 млн. лева.

Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Атанас Добрев

Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Атанас Добрев

Това обяви в Добрич  изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Атанас Добрев. По думите му над 160 български общини имат подписани процедури за строително-монтажни работи по мярката за обновяване и развитие на населените места от Програмата за Развитие на селските райони.

Шефът на ДФ „Земеделие“ информира още, че от средата на септември експерти от централното управление на фонда ще пътуват по области в цялата страна, за да разясняват възможностите на ПРСР за новия програмен период от 2014 до 2020 година, да подпомагат земеделските производители, за да не допускат грешки и да не бъдат санкционирани при изготвянето на проекти.

„Фондът е създаден с цел да подпомага, а не да пречи на фермерите“ – категоричен бе Добрев. Той обяви, че ще бъде безкомпромисен, ако чуе за нередности, свързани със служители на фонда и най-малкото, което ще предприеме ще бъдат дисциплинарни мерки.

Атанас Добрев откри XXII-то Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него“, което стартира днес в Добрич. Борсата се организира от „Добрички панаир“ АД. 137 български и чуждестранни фирми участват в панаира, който ще продължи до 9 август.

Leave a Comment