Започва поетичното състезание за наградата „Добромир Тонев“

Добромир ТоневЗапочва Четвъртият национален конкурс за Поезия „Добромир Тонев“, обявиха организаторите. В него могат да участват с до три непубликувани творби автори на възраст до 45 години. Конкурсът е организиран от Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетическа академия „Добромир Тонев“ със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“. Темата е свободна.

Участниците могат да предадат стихотворенията в три екземпляра най-късно до 1 октомври в централната сграда на община Пловдив.

На 15 октомври, когато е рождения ден на Добромир Тонев, ще бъдат обявени победителите. Наградата за най-доброто стихотворение е 400 лв., второ място – 250, трето – 150.

Ще има и допълнителни поощрения. Награда за поет студент – 100 лв. и грамота, отпуснати от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“. И още: парична награда от 300 лв., осигурена от Радио Пловдив, ваучер от 100 лв. за екскурзия по избор от Туристическа агенция „Ана Травел“ и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

 

Leave a Comment