Изложбата БАТА АГРО не се противопоставяла на пловдивската АГРА, но разликата в наемите е огромна

БАТА АГРО 2014

БАТА АГРО 2014

„БАТА АГРО не се противопоставя на пловдивската изложба АГРА. Къде ще изберат да участват фирмите – те сами ще решат.“ Това отговори вчера на въпроса на АгроПловдив Веселин Генев, председател на УС на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА). Датата 4 март е избрана, тъй като по това време стартира пролетната земеделска кампания.

Догодина асоциацията планира старозагорският аграрен панаир да има и пролетно издание, за провеждането на което вече са определени датите – от 4 до 7 март. Тази година пловдивската изложба АГРА започна на 4 март.

Веселин Генев допълни, че всичките над 200 фирми, които

Агра 2014

АГРА, март 2014

участват в момента на БАТА АГРО са заявили, че на 4 март 2015 г. отново ще са тук, на летището край Стара Загора. „Мащабът и участието на фирмите догодина напролет ще е същият“, заяви дословно председателят.

Изложители на БАТА АГРО признаха, че разликата в наемните цени на изложбите в Стара Загора и в Пловдив е огромна и е в полза на Стара Загора. При това и на пловдивския панаир ни се предлагат открити и незащитени от дъжд и сняг площи, казаха изложители. търговците от БАТА няколко пъти са водили преговори с мажоритарния собственик на Международния панаир в Пловдив Георги Гергов да преразгледа наемите и да ги намали. Резултатът обаче е бил нулев. Главният аргумент на Гергов е бил, че пловдивското изложение е член на международната асоциация ЮФИ, която е определила минимални наеми, под които не може да се пада. Според изложителите обаче в другите европейски панаири условията са далеч по-комфортни и най-вече – участниците представят експонатите си в закрити и климатизирани пространства.

Дали компаниите ще дублират присъствието си и в Пловдив – сами ще решат според договорите и продажбите, в резултат на участието им на двата панаира.

Leave a Comment