Изложители от Полша и Румъния вече се записват за пловдивската АГРА 2015

Агра 2014

Агра 2014

Изложители от Полша и Румъния, както и от други държави, вече се записват и резервират участието си в предстоящата селскостопанска изложба АГРА 2015, която ще се проведе в началото на месец март в Международен панаир Пловдив, съобщиха от изложбения център. За първи път в 23-годишната история на изложението заявки за участие се дават седем месеца преди неговото начало.

Съобщението на панаира в Пловдив идва в отговор на намерението на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) да организира догодина още едно издание на БАТА АГРО, което ще се проведе в началото на март и вероятно ще дублира като време пловдивската аграрна изложба.

От международен панаир Пловдив допълват, че „АГРА 2014“ е била най-мащабна  за последните няколко години. Изложителите са били със 7% повече, а наетите площи са се увеличили с 25%. 69 новости, половината от които световни, са били показани в Пловдив. Ръстът на посетителите е бил 21% (близо 33 000). Първо участие са регистрирали 96  компании, а други 32 са се завърнали. Две български фирми са били наели цели палати, за да представят техниката си.

Като основни фактори за участието си изложителите посочват търговската ефективност на проявата, нейния престиж, големия брой посетители и отличните условия, предлагани от Международен панаир Пловдив, цитират данни от социологическо проучване от пресцентъра на изложението.

В „АГРА 2014“ са участвали 479 директни и представени изложители от 22 държави, които са разположили експонатите си в седем палати и откритите площи край тях.

 

Leave a Comment