След месец и половина начело на фонд „Земеделие“, Атанас Добрев бе освободен

След по-малко от месец и половина начело на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция, Атанас 7575Добрев бе освободен от поста тази вечер. В прессъобщението на министерството не се съобщава причината за свалянето на Добрев от длъжност. В него е посочено, че Управителният съвет на ДФЗ е взел решението. Начело на УС на фонда безусловно стои министърът на земеделието, който и да е той.

Лозана Василева

Лозана Василева

Новият директор на най-важната структура към министерството е д-р Лозана Василева. Тя е дългогодишен кадър от системата на ДФЗ-РА, се казва в съобщението. Била директор на Областна дирекция ДФЗ Пазарджик, но не и в последните месеци. Василева била шеф до януари тази година, когато е освободена „по взаимно съгласие“.

Преди на стане шеф на ДФЗ на 14 юли, Атанас Добрев бе парламентарен секретар в земеделското министерство, той е член на БСП.

След като пое фонда, Добрев успя в кратки срокове да свърши доста работа. От общо 2000 затлачени проекта по Програмата за селските райони, по негово време бяха одобрени 1300, от които към 700 по мярка 121 за модернизиране на земеделските стопанства. 376 разработки на Местните инициатимни групи получиха зелена светлина, бяха одобрени и обществени поръчки по общинските мерки. Седмица след като бе назначен, Атанас Добрев каза, че работи почти денонощно.

 

 

 

.

 

Leave a Comment