Плуване, бягане и колоездене край Гребния канал през уикенда

плувци в Гребния каналСпортни състезания ще съберат днес и утре (30 и 31 август) хора от различни възрастни край Гребния канал на Пловдив. Те се организират от WOWsport и Wake Your Body днес и  СК ”Три-екстрийм” в неделя, с подкрепата на общината.

Инициативата +Активна събота“ продължава през целия ден. Тя започва с Функционална BootCamp тренировка. Тренировката ще се проведе от екипа на WOWsport. Ще следва  философията за здраве, функционалност, предизвикателство  и екипна среда.  Мястото е на поляната  до  новите хангари  на Гребна база. Началото е от 9:30, продължителността  – 60 минути.

В 10:00 часа е стартът на плувния маратон. Той ще бъде даден от Multisport. Дистанциите ще са 1000 и 3000 м. Всеки има възможността  да се включи в тази плувна надревара. Регистрацията вече започнала. Предвидени са награди за участниците, справили се най-добре с маратона.

От 11:00 е началото на Crazy Family Run – едно весело приключение с нестандартни препятствия, в което могат да се включат малки и големи. Ще има атрактивни награди за най-бързите, най-интересните и най-малките участници.

Днес Run‘n‘Roll ще е вечерен. От 19:00ч. на трибуните ще стартира традиционната обиколка на Гребната маратон на Гребния каналбаза. Във вечерното бягане могат да се включат всички малки и големи, с ролери и кънки.

На 31.08.2014 год. /неделя/ от 9.30 часа  на Гребна база ще бъде даден старта на четвъртото издание на състезанието по триатлон за купа „Пловдив”.

По време на състезанието публиката ще бъде запозната с историята и особеностите на спорта  триатлон и възможностите за практикуването му в града под тепетата.

Ще бъде даден и масов старт „Предизвикателство” при дистанция  350м плуване, 15 км колоездене, 3км бягане за възрастни и деца над 13 г.

За тези участници, за които дистанцията е прекалено голяма ще има и вече традиционния масов старт с дистанция  – 50м плуване, 5км колоездене, 1км бягане.

Всички участници в масовите стартове ще участват в томбола с много предметни награди. Победителите ще получат „Купа Три-екстрийм – Пловдив” на първия завършил голямата дистанция. : 1500м плуване, 40км колоездене, 10км бягане, която е стандартна за спорта триатлон.

За децата, под патронажа на детско-юношеската школа на клуба при дистанции 100 м плуване, 5 км колоездене, 1 км бягане е предвидена малка „Купа Три-екстрийм – Пловдив”.

Ще бъде избран най–проспериращ състезател на детско-юношеската школа на СК ”Три-екстрийм”  и ще бъде награден специално.

 

 

Leave a Comment