Призив от фермери: Хапни европейски плод и зеленчук, направи си селфи

CEJA стартира кампания в подкрепа на земеделските производители в ЕС

селфи с плодове и зеленчуциЕвропейският съвет на младите фермери (CEJA) започва кампания в подкрепа на земеделските производители в ЕС заради руската забрана на внос на селскостопански продукти от ЕС.

Целта е чрез социална медийна кампания да се призоват хората да купуват и ядат европейските нетрайни плодове и зеленчуци, в опит да се подкрепят земеделските производители, които се борят със спад в продажбите за износ.

Европейската комисия бързо въведе мерки за подпомагане на местните производители, но огромен брой фермери все пак ще бъдае засегнат негативно от ответни мерки на Русия. CEJA моли широката общественост, изпълнителни директори и други заинтересовани страни, както и самите фермери, да си направят селфита (сами да се снимат с мобилните си апарати) как ядат плодове и зеленчуци от ЕС и да разпространят идеята в социалните медии, придружени от таг #veggieselfie. CEJA се надява, че това не само ще насърчи хората да излязат и да си купят плодове и зеленчуци от ЕС, но и че ще популяризира нашите продукти пред пазари извън ЕС.

Направи свое собствено #veggieselfie и го публикувате на Facebook страницата на CEJA на www.facebook.com/cejayoungfarmers, или го туитни на CEJA на @_CEJA_  или го изпратите до офиса на allusers@ceja.eu.

Източник: http://agri.eu

Leave a Comment