Освободени са и двама зам.-директори на ДФ „Земеделие“

Единствено Атидже Алиева-Вели си запазва поста и ресора – Програмата за развитие на селските райони

Държавен земеделски фондВ петък, 29 август, е сменен не само изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Атанас Добрев, но и двама от тримата му заместници.

Освободена е зам.-изпълнителната директорка Татяна Ангелова, която досега отговаряше за държавните помощи и програма САПАРД, съобщава „Труд„. „Аз не съм присъствала на управителния съвет на фонда, защото по закон не сме членове на управата, но ме информираха след това, че съм освободена. Не мога да кажа защо моето отстраняване не бе съобщено на сайта на фонда. Аз съм в почивка, надявам се да науча повече в понеделник“, обясни Ангелова.

Нейното място ще бъде заето от Иванка Багдатова, която до момента бе шеф „Инвестиционно кредитиране“ в централата на фонд „Земеделие“ в София.

Освободен е и зам.-изпълнителният директор Николай Дачев. Той до момента отговаряше за директните субсидии за ниви, плащани от ЕС. На негово място ще бъде назначен Живко Живков, който бе шеф на областната дирекция на фонд „Земеделие“ във Велико Търново до януари 2014 г.

Поста си запазва единствено зам.-шефката на фонда Атидже Алиева-Вели. В момента тя отговаря за Програмата за развитие на селските райони.

Официално причините за всички смени във ведомството не са посочени.

 

Leave a Comment