„Напоителни системи“ на бунт!

протест на Напоителни системиСлужители на дружеството „Напоителни системи“ готвят национален протест заради неполучени заплати от месец май досега. От 1800 души, заети в клоновете на предприятието, почти 90% се очаква да подкрепят недоволството, съобщиха от Нова телевизия.

Ако служителите на „Напоителни системи” спрат работа, 22 язовира и 325 напоителни системи в цялата страна ще останат без надзор. По думите на синдикатите бедствията в Мизия, „Аспарухово” и Добрич ще ни се сторят като детска игра, ако напоителните системи и язовирите причинят някакво бедствие.

Едночасов протест е планиран за утре от служителите в клон Мизия, а денят за националния протест ще се уточни в близките дни.

От Земеделското министерство предоставиха справка, според която дупката в бюджета на „Напоителни системи“ в момента е над 21 милиона лева, като задълженията само за неизплатените заплати възлизат около 4 милиона лева.

Все още не е ясно как ще бъде запълнена тази дупка. Планира се да бъдат взети някакви мерки, но все още не е ясно дали и кога това ще стане.

Leave a Comment