Правителството ще плати заплатите в „Напоителни системи“, кризата остава

тръби за напояванеПравителството намери 4.5 млн. лв. за заплати в „Напоителни системи“, кризата в държавната фирма обаче остава. Днес служителите отново излязоха на протест пред Министерския съвет.

Миналата седмица стана ясно, че задълженията за трудови възнаграждения са в размер на 3 милиона лева. В понеделник, 15 септември, Васил Грудев обяви в Пловдив, че са платени заплатите на персонала за месеците май и юни. Отпуснатата днес сума ще осигури хляба на служителите най-много до края на годината. В същото време дружите дългове на „Напоителни системи“ са към 30 млн. лв.

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев призна, че отпуснатите от държавния бюджет 4.5 млн. лв. са краткосрочно решение за кризата в държавното дружество.

„Ние изпълняваме ангажимента си към служителите на Напоителни системи те да бъдат обезпечени с финансови средства за заплати. Благодаря на колегите, че въпреки че те не бяха получавали заплатите си, продължаваха да изпълняват абсолютно съвестно задълженията си и дори в тези тежки климатични условия“, заяви министърът.

Leave a Comment