Мъжете се сетиха! „Ало, продавате ли съдове за вино?“

Най-търсените неръждаеми „бурета“ са с обеми от 235, 315 и 390 литра. Продажбите на гроздомелачките вървят нагоре, съобщиха от ТМ Инокс

магазин на ТМ Инокс Че настъпи сезонът на виното, АгроПловдив усети по обърканите телефонни позвънявания. „Ало, продавате ли съдове за вино„, питат най-често мъже, с надеждата, че са попаднали на склад. Объркването идва от наши публикации за производителя на неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на виното на ТМ Инокс. А от нетърпение да се сдобият с оборудването, мъжете решават, че електронният вестник ще им достави съдовете.

По този повод потърсихме пловдивската компания производител ТМ Инокс. Тя от четири години изработва не само неръждаемите цилиндри, но и други ценни за винарите пособия и уреди – шихтови  филтри, кошови преси, специални капаци, помпи, гроздомелачки и всичко, от което се нуждае един истински майстор.

„Неръждаемите съдове са с обеми от 90 до 1680 литра, а височината им е от 75 до 150 см“, поясниха от ТМ неръждаеми съдове за вино на ТМ ИноксИнокс. Към тях има и топлообменен панел за охлаждане и загряване, термометър и отцеждащ цилиндър. „Виното направено тази есен може да издържи значително по-дълго, ако винарят по една или друга причина пропусне рано напролет да прехвърли еликсира в бутилки“, уточниха от пловдивския офис. „Уплътненият капак не пропуска въздух и съхранява напитката с цялото ѝ богатство от аромати и градуси. Да не говорим, че на практика неръждаемите съдове са вечни.“

През 2012 г. ТМ Инокс ЕООД е продало 760 броя съдове, а през 2013 г. – 1190.

През 2014 г. до вчера, 17 септември, са реализирани 700 броя. Големите продажби обаче тепърва ще набират скорост, тъй като най-големите обороти стават в най-необходимото време – септември-октомври. Заради лошата реколта тази година все пак е възможен лек спад, уточняват от ТМ Инокс.

Най-продавани са съдове с обеми 235, 315, 390 литра.

Гроздомелачките също се търсят. През 2013 г. са пласирани 290, а тази година до момента – 270 броя. Това означава, че търсенето им ще увеличи миналогодишните продажби. Най- продавани модели са ENO3 Ръчна, ENO3 с мотор, ENO20 (гроздомелачка с вградена помпа).

гроздомелачки

Продават се още и помпи за транспортиране на вино, шихтови филтри, пълначни машини, затапвачки.

Дистрибуторска мрежа на ТМ Инокс е обхванала географски цялата страна – София, Сандански, Монтана, Видин, Свищов, Русе, Плевен, Троян, Велико Търново, Шумен, Варна, Бургас, Попово, Ивайловград, Харманли, Стара Загора, Хасково, Казанлък. Има магазини и в Македония и Румъния.

За контакти с ТМ ИНОКС ЕООД –

Пловдив, ул. „Брезовско шосе“ №176, тел. 032/ 90 10 24, факс 032/90 10 61, e-mail mc@tminox.com, website www.shop.tminox.com

Прочети още: Майсторите на виното познават най-добрия партньор – ТМ ИНОКС

 

 

Leave a Comment