Войната на Рашидов: Най-високата заплата в България взима Искров – 90 хил.

Вежди Рашидов„Нека не забравяме, че в тази държава най-високата чиновническа заплата е тази на Искров, който взима около 90 хил. лв.“, разкри скулпторът и бивш министър на културата Вежди Рашидов в сутрешния блок на bTV.

Днешното му изказване е само част от артилерията, която скулпторът и вложител в Корпоративна търговска банка насочи срещу гуверньора на БНБ.

Само преди броени дни Вежди Рашидов направи следното изказване за Иван Искров: „Човек, който работи на държавна служба, не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост.

В отговор шефът на Централната банка изпрати официално писмо до скулптора и поиска извинение.
Преди минути Рашидов отговори на управителя на БНБ пред „Дарик“ така: „Иван Искров трябва да се извини на 500 000 човека за дългогодишното мълчание. Аз казах да се освободи от зависимостите си и да не си взима заплатата. Той е най-високоплатеният човек в държавата.  Медиите писаха, че е 80-90 хил. лв. на месец. Да поеме отговорност. Това съм казал и няма нищо за извинение. А той как си ги тълкува си е негов проблем.

 

Leave a Comment