Работниците в „Напоителни системи“ още не са получили заплати

Работниците в „Напоителни системи“ още не са получили заплати. Въпреки че правителството обяви в сряда, че отпуска 4.5 млн. лв. за трудовите им възнаграждения, пари по сметките им няма, съобщи Нова телевизия. Служителите в държавната фирма не са получавали средства за нормален живот вече три месеца.

Служителите протестираха в сряда и в четвъртък, но резултат засега няма

Служителите протестираха в сряда и в четвъртък, но резултат засега няма

„Очаквам постоянно да ми пуснат съобщение, че са ми преведени парите, това го правим не всеки ден, а всеки час – очакваме нещо добро. Защото техните деца са вечеряли, господата управляващи също, а питат ли ни нас дали ядем?“, казва Боян, който работи в помпената станцията на „Напоителни системи“ в ломското село Долни Цибър.

Последната надежда за оцеляване на Боян и семейството му е да получи трите си заплати час по-скоро.

Междувременно мъжът продължава да изпълнява служебните си задължения дори и без заплата вече три месеца. „Като идвам на работа не ми се иска да се прибирам, защото аз не мога да зарадвам семейството си, а те чакат на мен“, коментира той.

На две пресечки от помпената станция се намира домът на друг служител на дружеството. Докато мъжът е на работа, съпругата му Анелия приготвя постна супа. За друго пари няма. В последните три месеца семейството живее само с 200 лева. Единственото, което купуват, е храна. Досега в местния магазин имат над 500 лева сметка на вересия.

„Напоителни системи“ готвят нов национален протест, ако до края на месеца не им изплатят всички дължими заплати.

Leave a Comment