Втори търг: „Фин Тех Маш“ поевтинява с 1.3 милиона

Производството на бившия „Антон Иванов“ е тясно обвързано с „Горубсо-Мадан“ и ОЦК Кърджали, които Валентин Захариев изгуби

Втори търг на пловдивския завод на Валентин Захариев „Фин Тех Маш“АД (бившия „Антон Иванов“) обяви частният съдебен

"Фин Тех Маш"

„Фин Тех Маш“ стана собственост на Захариев през 2003 г.

изпълнител Стефан Горчев. Предприятието, което през февруари пробва първа публична продан на 6.8 милиона, днес вече е оценено на 1.546 млн. Площта му е огромна – близо 92 декара с 26 сгради с общо РЗП от 38 000 квадрата на „Кукленско шосе“ 11.

Заводът продължава да работи и вероятно работниците ще останат в него докато не се намери купувач.

„Фин Тех Маш“ дължи над 2 млн. евро на „Пощенска банка“ и още 13.8 млн. евро на Credit Suisse.

Съдружници в завода са „Интертръст холдинг“АД (90%) и „Ефекс студио“ООД. В Съвета на директорите на „Интертръст“ е бившият военен министър от кабинета на Иван Костов – Бойко Ноев.

През 2011 г. сградите на „Фин Тех Маш“ са били оценени като дълготрайни материални активи на 2 557 000 лв., а земята на 1 449 000 лева. Тази оценка предполага, че за продан са обявени не само сградите и земята, но и оборудването.

Основната дейност на предприятието е тясно обвързана с дейностите на другите две дружества, които Валентин Захариев изгуби – „Горубсо-Мадан“ и ОЦК Кърджали. Там се изработват машиностроителни изделия за минната и металургичната промишленост, както и други машиностроителни елементи.

През същата година заводът е имал задължения от 634 000 лева към персонала – като заплати и осигуровки. Тогава работниците са били 120. Имал е и данъчни дългове от 1.140 млн. лева, както и такива към доставчици и свързани лица за около 1.3 милиона.

Leave a Comment