В деня за риболов на Гребния канал въдиците не трепват

риболов на Гребния каналВъдиците на риболовците не трепват в свободния ден за риболов, който бе обявен за 22 септември на Гребния канал в Пловдив.

Бреговете на водоема са окупирани от любители на спорта, а по средата на канала гребците тренират.

Забавното е, че въпреки очевидната липса на слука, риболовците до един обясняват, че каналът гъмжи от риба. Защо не кълве, е мистерия.

Във водоема трябва да има много шарани, бял амур и толстолоб, тъй като той е зарибяван, за да се ограничи водната трева в него. Един от риболовците обаче показа единствено две каракуди, които е хванал за двата часа откак чака с въдицата.

риболов на Гребния каналПочти всеки човек, застанал на брега носи за примамка царевица. Други имат в добавка червеи, житни зърна и специална храна за шаранови риби.

„Когато дойдох в 7:30 половината канал беше зает от колегите“, обясни един от риболовците. Времето, определено за спорт е от 8:00 до 17:00 часа.

Когато попитахме един от мъжете къде е рибата, която е уловил, той оптимистично отвърна: „Как къде? В канала е!“ Никой не знае дали ще се отвори слуката или не, но е абсолютно сигурно, че в мекия слънчев ден риболовците ще останат на постовете си поне до 17 часа.

Leave a Comment