Строителни предприемачи ще правят оранжерии в село Ягодово

оранжерияДвама известни строителни предприемача – Стоян Сариев и Малек Насер, смятат да инвестират в оранжерийното производство. Бъдещото стопанство ще е в землището на село Ягодово, местността „Чардака“. Тя граничи с шосето след „Скобелева майка“, което води към Първомай, Хасково и на юг. Двайсетина парцела там са със променен статут и върху тях са изградени цхове и две бензиностанции, поясни кметът на Ягодово Николай Гарджев.

В момента строителите искат нов подробен устройствен план от община „Родопи“, за да се преотреди поземленият имот. Досега предназначението на земята е било да се ползва като автокомплекс с пункт за обслужване.  Идеята на Сариев и Насер е на идеен етап.

Намерението е внесено в община „Родопи“ от името на фирмите „Вавилон 60″ЕООД и „Евробилд – М1″ЕООД. Еднолични собственици в тях са съответно Стоян Сариев и Малек Насер.

Ориентацията на Сариев (известен с фирмата си „Стоянстрой“) към преработката на земеделски продукти се видя това лято, когато той обяви пред екоминистерството, че възнамерява да строи фабрика за нектари срещу магазин „Мосю Бриколаж“ на бул. „Шести септември“ в Пловдив. Като инвеститори на проекта бяха посочени други фирми на Сариев – „Сата“ООД и „Стоянстрой“.

И по двата проекта влагането на пари и строителството предстоят.

Прочети още: Стоян Сариев и Стоян Сариев строят фабрика за нектари

1 Comment

  1. на тате каза:

    и двамата са супер педераси!

Leave a Comment