Обявяват Теодосий Спасов за „Доктор хонорис кауза“ на музикалната академия в Пловдив

Утре, 24 септември от 12.00 часа в зрителната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително Теодосий Спасовизкуство ще се проведе официалната церемония по удостояването на големия музикант Теодосий  Спасов с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на АМТИИ, съобщават от музикалната академия в Пловдив.
Решението за удостояването на световно-известния музикант е взето от академичния съвет на Академията с пълно единодушие.

Теодосий Спасов е възпитаник на учебното заведение за музикално и танцово изкуство, той е завършил специалностите „Ръководство на народни състави“ и инструментален факултет – кавал.

Именитият музикант е носител на много отличия и награди, между които наградата на Международната академия за изкуства в Париж (1996), „Музикант на годината“ (1997) и (2002), Статуетката на Аполон Токсофорос, за дългогодишното му ярко присъствие в българския музикален живот и успехите му на световните сцени (2001). Има издадени над 20 компактдиска със солови изпълнения и с различни музикални формации. През 1994 година името му е включено в Световната енциклопедия по музика, издадена в Лондон.

Leave a Comment