На панаира: За пръв път кросоувъра Great Wall H6 с бензинов двигател

Грейт уол Н6Една от екстравагантните новости на Есенния технически панаир в Пловдив е кросоувъра на „Литекс моторс“ – Great wall H6 с бензинов двигател. Моделът е икономичен и интелигентен, отличен е с пет звезди на тест за безопасност в Китай и е спечелил приза „Модел на годината“, поясниха от изложбеният щанд. Автомобилът гори средно 9 на 100, добър е и в градски, и в извънградски условия. Вдига до 175 км/ч. Базовата му цена е 32 990 лв. с ДДС.

Новост е и електрическият автомобил на китайския електромобилпроизводител Yogomo. Той работи с пет оловни батерии, които се зареждат 100% за четири часа. С тях може да измине 130 километра. За съжаление не може да развие по-висока скорост от 65 км/ч, което го прави най-удобен в градски условия. В същото време обаче е свръхикономичен като разход за енергия – едно зареждане излиза 2.50 лева, поясниха от щанда на дистрибутора „Авто ойл тотал“ – дъщерна фирма на Автомотор корпорация“. Икономичен е и от друга позиция – електромобилът е освободен от данъци, винетка, може да бъде паркиран безплатно в синя и зелена зона. Съоръжен е с обичайните екстри – климатик, електрически стъкла и т.н. Струва 19 764 лева.

Турската марка автобуси „Отокар“ представя на панаира модел, от който пловдивският превозвач „Хеброс бус“ е закупил наскоро 12 броя. Дори един от новите автобуси на фирмата е експонат на панаира.

Турскличен с 5 звезди на C-NCAP тест за безопасност в Китай, като качеството му е подчертано и от редица награди, включително и отличието „Модел на годината” за 2012 г. в Китай.отличен с 5 звезди на C-NCAP тест за безопасност в Китай, като качеството му е подчертано и от редица награди, включително и отличието „Модел на годината” за 2012 г. в Китай.GGreat Wall H6 с бензинов двигателreat Wall H6 Great Wall H6

Leave a Comment