Пищен пазар на цветя и дръвчета в панаира

мушкато

Кралското мушкато грабва очите

Разсади на ябълки, круши, череши, орехи и какво ли не се предлагат между 5 и 15 лева

Пловдивският панаир цъфна със стотици цветя изложени за продажба върху откритите площи пред палатите 3 и 4. Днес стартира изложбата Цветна пролет, която ще продължи до 24 март.

Производители на цветя предлагат богато разнообразие от стайни и градински видове, а също така дръвчета и храсти.

Разсадите от петунии, теменужки, тагетеси, шибои се предлагат само за 1 лев, посадени в малки саксии. С 50 ст. по-скъпи са пламъкът и невенът. Посетителите могат да закупят също живи ароматни растения, използвани като подправки. По 1.20 лева струват риган, босилек, естрагон, салвия, сминдух.

плачеща върба

Плачещата върба Саликс капреа се предлага за 20 лв.

Каскадни петунии в ярки пролетни окраски се търгуват по 2.50 лв., а ранункулусът по 3. За кралското мушкато производителят е определил топ цена от 5 лева.

Саликс капреа, дръвче с мъхести топчета, се оказа плачеща върба, за която търговката иска 20 лева. Малките разсади на магнолията се предлагат за 35 лева, а поотрасналите за 68.

Има дори стръкове ягода, а до тях като рекламен модел и един неоткъснат още едър червен плод, чиито вкус направо се усеща само от гледане. Разсадът от вкусните плодове върви по 3.50 лева.

Не само цветя и храсти са изложени на Цветна пролет. Фиданки на плодни

зелен щанд

Цикаси, магнолии и други красоти направо се молят да ги купиш

дръвчета също си чакат купувачи. Различни сортове ябълки, круши, праскови, нектарини, кайсии и сливи, за които са посочени и датите на узряване, се продават за по 5 лева. По 10 са смокините, черешите, вишните и райските ябълки.

Най-скъпото плодно дръвче е орехът, той се предлага за 15 лева.

Киви, пауловния, дрян, малини и какво ли още не спират посетителите на изложбата и те започват да гледат, пресмятат и разпитват.

29 фирми от България и Чехия участват на тазгодишната изложба. Освен разсади, се предлагат още градински инструменти и оборудване, препарати за растителна защита и торове, саксии и керамични изделия, сувенири,  биопродукти, украса за дома, специализирани издания.

Създаването на  композиции от цветя и зеленина ще бъде демонстрирано в уъркшоп на 23 март от 10.30 часа. Обучението

ягода

А в кашпата е вкусната ягода

във флорална декорация стартира още на 21 март, също от 10.30 часа, когато е заниманието за деца.

Изкуството да се правят цветни  ароматизирани свещи  демонстрират  на живо  майстори, създаващи уникати от восък.

Leave a Comment