Пловдив стартира конкурса „Млад предприемач“ с 15 000 лв. награден фонд

среща на ученици от Търговската гимназия с Георги ТитюковПловдив стартира конкурса „Най-добър млад предприемач“, чиито общ награден фонд е 15 000 лева. Кметът на район „Централен” Георги Титюков съвместно със заместник-кмета „Спорт и младежки дейности” на община Пловдив Петър Зехтински се срещнаха с учениците от 12 клас на Националната търговска гимназия, за да представят основните стъпки, по които може да се кандидатства в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив за 2014 година”. Той ще се проведе за 6-а поредна година. Класираният на I-во място ще спечели 7000 лева, за II-ро – 4000 лева, а за двете III-ти места са предвидени по 2000 лева.

Средно около 30 бизнес плана се състезават всяка година по проекта, който е на Община Пловдив и Дирекция „Спорт и младежки дейности” и е едно от събитията за предприемчивите млади хора в града, Датата, до която желаещите могат да кандидатстват със своите идеи за бизнес, е 28-ми ноември (петък).

По време на представянето Георги Титюков отчете, че около 60 % от наградените до сега участници са успели да развият и подпомогнат идеите за свой бизнес.

Какви са условията за участие в конкурса виж ТУК

 

Leave a Comment