Германски съд глоби с 1800 евро фермерка, хранила овцата си с … канабис

38-годишната Силва получила семената от приятел, който ѝ обяснил, че е икономически изгодно да ползва конопа като фураж
Навярно на всеки може да се случи да дава на овца храна, богата на десетки вещества. Едва ли на всеки обаче може да се случи да я храни с… канабис. Това се случило обаче на 38-годишната фермерка Силва от провинция Саксония Анхалт, която включила в менюто на своя овен Шаун и коноп. Тази история разказва електронното издание на „Билд”.
Силва с доволния от храната овен

Силва с доволния от храната овен. Снимка на Билд

Сигналът в полицията бил подаден от младеж, който живеел при нея под наем. Явно недоволен от това, че трябвало да напусне жилището, квартирантът решил да отмъсти. Фермерката Силва останала изключително изненадана, когато дошлият полицай я закопчал с белезници.
„Изграждам стопанския двор отскоро и при използването на алтернативни строителни материали също се натъкнах на канабиса”, признала тя. Жената решила да ползва растението като добавка към храната на своя овен. Семето от коноп и дал неин познат, който и обяснил че е икономически изгодно да използва конопа за храна на животните. „Не знаех обаче че съдържа забранени субстанции”, продължава тя.
38-годишната вдовица и майка на едно дете показала всичко на полицаите, които открили в двора и 2,5 метра високи конопени растения. Те открили в канабиса 8,8 грама от наркотичното вещество THC.
“Бях ужасена, когато получих обвинението от градската прокуратура. Все пак не съм дилър на дрога”, казала още Силва.
Все едно. Местният съд в град Фрайбург не се трогнал от този факт и глобил младата фермерка Силва с 1800 евро.
Изводът от една подобна, колкото смешна, толкова и тъжна, история, може да е само един: Внимавайте с какво храните животните!

Превод: Мартин Иванов
Свързани публикации: И кравите обичат бира, макар и като каша

Leave a Comment