ДФ „Земеделие“ раздаде 98 кредита с 5% лихва на пчелари

пчеларите Николай Гайдов (вляво) и Димитър Бонев98 кредита раздаде ДФ „Земеделие“ на пчелари, за да изпълнят проектите си по мерки от Националната пчеларска програма. Общата сума на заемите е 419 000 лв., от които вече са погасени 404 000.

Схема за кредитиране със средства на ДФ „Земеделие” на лица с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (НПП) успешно приключи на 15 октомври, съобщиха от ДФЗ. Тя се прилага за трета поредна година .

Финансовият инструмент даде възможност на по-голям брой земеделски производители да осигурят необходимите средства за реализация на одобрените им проекти по мерки Б и Г от НПП. По тях се подпомагат разходите за закупуване на препарати за борба срещу вароатозата, за закупуване на кошери, пчелни семейства и пчелни майки. Така ДФ „Земеделие” спомага за повишаване усвояемостта на средствата по програмата, които са предимно от бюджета на Европейския съюз.

Предстои подготовка за новия прием на заявления за подпомагане по НПП, като през 2015 г. ДФ „Земеделие“ очаква по-голям интерес към схемата за кредитиране на одобрени проекти по Националната програма по пчеларство. Подробна информация за кандидатстване по схемата за кредитиране ще се публикува на адрес: www.dfz.bg/bg/darzhavni-pomoshti/-kreditirane-programa-pchelarstvo

 

1 Comment

  1. гражданин каза:

    Пчеларските организации да искат помощ от МЗХ за пропаднала пчеларска година крайно време е организациите да си размърдат задниците и да поискат помощ от държавата по 50лв на семейство за пропаднала година.ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХА РАЗДАДОХА ПО 50евро на сем.Само ние будалите си траем.Така е като няма кой да организира една стачка със света.

Leave a Comment