Сняг по върховете, дъжд и студ в равнините от четвъртък до неделя

есен, студВ четвъртък времето рязко ще застудее, а средните температури от 8 до 19 градуса на предишния ден, ще паднат на 2-11°. Сняг ще покрие планинските върхове, а в равнините на 23 октомври се очакват дъждове с гръмотевици. В района на Пловдивска област ще се излеят 26.2 мм дъжд в същия ден. Прогнозата обаче не е окончателна. В последните дни синоптиците непрекъснато увеличават очакваните литри дъжд. Към момента се очаква сумата на валежите в тракийското поле през четвъртък, петък и събота да е 75 литра/кв.м., като най-обилни ще са на 25 октомври.

В неделя живакът ще падне до нула градуса, което е предпоставка за образуване на слани. Според агрометеорологът Надежда Шопова именно след обилните дъждове в края на седмицата са възможни леки и краткотрайни слани. Очакваните температурни граници за неделя са от 0 до 7 градуса за Пловдивска област, а в страната живакът ще падне до минус 2 градуса.

Ясно, но студено време ще има през следващата седмица, когато дъждовете ще спрат. Термометрите ще отчитат между минус 1 и 0 градуса до 10-11.

Leave a Comment