ДПС няма да отзове Методиев – Бат Сали като депутат от Кюстендил

Лютви МестанДПС няма основание да отзове избрания за депутат от Кюстендил Александър Методиев – Бат Сали. Това е заявил лидерът на партията Лютви Местан пред агенция „Фокус“. „Не трябда да очакване от мен противоконституционни действия“, казва Местан.

„Анализирах исканията на протестиращите от Кюстендил и Дупница, има порок, жесток порок в Изборния кодекс. Най-големият проблем в методиката за вторично преразпределение е за гласовете от чужбина, не кандидатите предизвикаха тази аномалия. Ние бяхме жертва на този нов Изборен кодекс още през 2013 г. в Хасково. Тази година аномалиите се проявиха най-драстично в Кюстендил. В Силистра БСП с 8011 гласа има нула мандата, докато „Атака“ с 1415 гласа има един мандат. Същото е в Търговище, Смолян, Видин, където кандидати станаха депутати с по 1000 гласа“, коментира Местан.

След изборите насам жителите на Кюстендил и Дупница не спират да протестират срещу новоизбрания с 864 гласа депутат Александър Методиев. Те смятат да организират протест и пред Народното събрание.

Leave a Comment