Научното богатство в ССА расте с нови 7 професора и 18 доцента

Селскостопанска академияНаучният капацитет в Селскостопанска академия (ССА) ще се увеличи с нови 7 професора и 18 доцента, съобщи пред АгроПловдив председателят доц. д-р Христо Бозуков. Самият той е в процедура за професура по темата растителна защита при тютюна. Трима от новите доценти ще са от Института за изследване и развитие на храните в Пловдив.

На утрешния (24 октомври) професионален празник в областта на българската земеделска наука ще бъдат връчени дипломи за почетни награди  и свидетелствата за заемане на академичните длъжности професор и доцент, както и за  утвърдени научни продукти.

Празникът ще започне в сградата на Централно управление на ССА от 11.30 часа. Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие тържественото честване.

На изложба ще бъдат представени и постиженията на научните институти и опитни станции към ССА.

 

1 Comment

  1. ester каза:

    Глупости. Това е деня на голямото плюскане. Не знам институтите и станциите да произвеждат печени прасенца, бутилки вино, погачи, пилешки хапки и т.н.т. Защото точно това се носи. Една изключително порочна практика. Почти не се среща научно звено което да представи обекта на дейността си. Не вярвате ли? Отидете да видите как се пълнят найлонови торби от секретарки и чиновници и какво блъскане пада кой да се добере пръв до подносите с деликатеси. Това се прави с пълното съзнание за мизерния бюджет с който разполага ведомството. Г-н министър, как може да коментирате това?

Leave a Comment