27 литра дъжд отчете станция в Маноле вчера

дъжд, есен27.3 мм дъжд отчете вчера любителска станция в село Маноле, Пловдивско. В района на Черногорово количеството е било 20.5 литра.

По данни на НИМХ най-обилни са били валежите в област Кърджали – 53 литра на кв. метър. В Благоевград са измерени 40 л/кв. м., в Казанлък – 39, а в Сандански – 37 л. на кв. м. В Драгоман са регистрирани 32 литра на кв. м., във Велико Търново – 34 литра.

Само за ден температурите на места в страната паднаха с повече от 15 градуса, съобщава Нова телевизия. В много области се изляха и обилни валежи.

Усещането за студ се подсилваше и от силния вятър като в Кърджали на моменти е достигал до 86 км/ч – там имаше и паднали дървета. В Сливен вятърът достигна до 72 км/час.

В област Ловеч река Видима е преляла и е заляла част от пътното платно в местността Злиевци в Априлци.

Река Елховска в Рудозем на места също излезе от коритото си, съобщава „Дарик“. Водата е активирала свлачища, които са прекъснали пътя до няколко села. Има наводнени детски градини, което наложи евакуация на децата.

Днес почти няма да вали, а температурите в Пловдивска област ще са в рамките на от 5 до 14 градуса. Утрешния 25 октомври ще е облачен и дъждовен. Очаква се сумата от валежите да достигне 48.4 литра на квадрат според Синоптик.БГ.

Leave a Comment