Обявиха 282 одобрени доставчици по схемата „Училищен плод“

гръцки прасковиДФ „Земеделие“ одобри до момента 282 доставчици по схемата „Училищен плод“ 2014/2015 г. Те са публикувани на интернет страниците на ДФ „Земеделие” – http://www.dfz.bg/  в раздел „Селскостопански пазарни механизми”/ „Плодове и зеленчуци”/ и на сайта на  „Училищен плод” – http://schoolfruit.dfz.bg/.

Предстои да бъдат разгледани и заявките на останалите 129 участници. Част от тях трябва да предоставят допълнителна информация на ДФ „Земеделие” или да отстранят непълноти и неточности в подадените документи. След разглеждането на оставащите заявки, кандидатите, отговарящи на изискванията за прилагане на схемата „Училищен плод”, ще получат актове за одобрение до 31 октомври 2014 г.

По схемата „Училищен плод” децата получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови. Качеството, както и грамажът им се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

Leave a Comment